Modulära LED-skärmar

Lets Display modulära LED-skärmar byggs av moduler som är 500x1000mm och 500x500mm stora. De kan kombineras fritt för önskad form och storlek. Bilden går ända ut i kanten på modulerna vilket innebär att t.ex. skarvar blir osynliga.

Vid varje uthyrningstillfälle monterar Lets Display eller någon av våra samarbetsparners skärmen. 

Olika skärmmodeller

Beroende på om skärmen ska användas inomhus eller utomhus finns det olika krav på vad skärmen behöver klara av. En skärm som är byggd för utomhusbruk går givetvis lika bra att använda inomhus förutsatt att ljusstyrkan justeras ned. Lets Display har dock valt att erbjuda en separat modell för vardera användningsområde. Båda modellerna använder samma chassi och ser snarlika ut.

Utomhus

För att användas utomhus måste skärmen t.ex. klara att motstå vatten, vind, stora variationer i temperatur och ha kraftig ljusstyrka. Lets Displays utomhusskärmar är IP65 klassade vilket innebär att de fungerar utomhus i alla väderleksförhållanden, året om. Ljusstyrkan på 5000 nits är ca. 10 gånger kraftigare än en vanlig TV och försäkrar att bilden syns tydligt även i dagsljus. På t.ex. kvällstid när omgivningen blir mörkare så justeras ljusstyrkan ned till en lämplig nivå.

Inomhus

Då skärmarna inte behöver synas i direkt solljus är en ljusstyrka på 1200 nits mer än tillräckligt. Av den anledningen är Lets Displays inomhusskärmar byggda med dioder som är helt svarta. Detta ger en skärmyta som är mycket mörkare vilket är viktigt när skärmen t.ex. används som en backdrop på en scen med kraftigt frontljus som belyser en artist.
Eftersom inomhusskärmen inte behöver klara lika tufft klimat så är den billigare att bygga.
Inomhus befinner sig betraktaren ofta närmare skärmen vilket är anledningen till att Lets Displays inomhusskärmar har högre upplösning.

Prestanda i toppklass

Lets Displays skärmar är byggda med marknadens bästa komponenter. Några av fördelarna det innebär är:

  • Hög uppdateringsfrekvens på 3840Hz ger en flimmerfri bild om skärmen filmas med en kamera vilket är vanligt vid t.ex. sport eller kulturevenemang.
  • Stort färgdjup tack vare de bästa drivkretsarna ger en bra färghantering med bibehållet färgdjup även då ljusstyrkan justeras ner.
  • Kontakter från branschledande Neutrik ger en trygg långsiktig hållbarhet och driftsäkerhet.

Montage

Lets Displays modulära uthyrninngsskärmar monteras normalt på två olika sätt

Golvstående montage

Skärmen byggs som en vägg genom att den ställs på en golvskena med en trosskonstruktion i bakkant för stabilisering. Vanligt montage i mässmontrar och som dekor på scener.

Hängande montage

Skärmen hängs i en Flygbalk. Denna Flygbalk fästs med Klammer eller Sling & Schackel i en tross. Trossen brukar i sin tur lyftas av motorer eller kedjespel från takbalkar.

I denna video byggs modulära skärmar med golvstående montage.

Hög ljusstyrka

För att en bildskärm skall vara synlig i dagsljus och framförallt i direkt solljus krävs extremt hög ljusstyrka. Lets Displays utomhusskärmar har en ljusstyrka på 6 000 nits vilket är ca. 20 gånger kraftigare än en vanlig TV.

  • Vanlig TV 300 nits 5% 5%
  • Samsung QLED 1000 nits 15% 15%
  • Lets Display LED-skärm 6 000 nits 100% 100%

Automatisk Justering

Om skärmen används kvällstid, inomhus eller i mörka miljöer behöver ljusstyrkan justeras. Det kan göras manuellt, via tidsstyrning eller via en ljussensor.

Let's Display AB

Let's Display AB Besöksadress

Lets Display


Företagsnamn: Skellefteå Scenteknik AB
Orgnr: 559197-6781
Postadress: Strömsörgatan 19B  93134, Skellefteå

Johan Lidman
070-676 71 78

Copyright 2015-2024 Lets Display