FÖRDELAR MED
LED-SKÄRM

Högupplösta LED-skärmar kan visa allt en vanlig TV kan visa såsom bilder, video & text fast större och kraftigare. De fångar uppmärksamhet och levererar livliga budskap med underbart klara färger. LED-skärmar levererar bra bild oavsett omgivande ljus, de upplevs t.ex. inte urtvättade som traditionella skärmtyper i ljusa miljöer. De tål tuffa miljöer och är därför mycket lämpliga för digital skyltar för digital signage utomhus.

LED MODULER

Våra LED skärmar består av moduler, LED paneler som är 576x576mm stora villket innebär att vi kan montera dem i många olika format. Modulerna går att kombinera i valfritt antal på både höjden och bredden, givetvis utan synliga skarvar i bildytan. Modulerna går även att placera i olika sektioner för att skapa en annorlunda bildyta som fångar uppmärksamhet.

Vi älskar att skapa nya roliga skärmlösningar kontakta oss gärna om ni har någon idé som ni vill förverkliga.

img02

LED-Moduler

576x576x100 mm

View more

LÄTTMONTERADE UTAN VERKTYG

Vid montering sammanfogas modulerna och linjeras mot varandra med snabbfästen. Varje modul har 2st snabbfästen horisontellt och 2st vertikalt. Inga verktyg behövs (se bild). Modulernas hörn har en M8-gänga om bildskärmen önskas monteras i egentillverkat ramverk, mot en fasad eller liknande

img02

BYGGD FÖR TUFFA MILJÖER

De flesta LED-skärmar i världen tillverkas fär varmare klimat. Vi har jobbat mycket tillsammans med tillverkaren för att anpassa våra produkter till vårt klimat. Små anpassningar som t.ex. plast, kontaktdon och spänningsomvandlare gör våra skärmar mycket driftsäkra i vårt nordiska klimat. Våra utomhusskärmar finns från kusten i Bohuslän till Kiruna i norr. De utsätts för de hårdaste prövningar vårt klimat kan erbjuda, dygnet runt, året runt.

img02

ENASTÅENDE LJUSSTYRKA

Ljusstyrkan på upp till 8200 nits (cd/m2) ger en tydlig bild med klara färger och ren återgivning av vitt i alla miljöer. Framförallt i dagsljus där andra typer av bildskärmar inte kan prestera i närheten så klar bild. Fotot visar skillnaden mellan olika ljusstyrkor i dagsljus.

UTESLUTANDE 3i1 SMD DIODER

Våra LED-bildskärmar använder utslutande så kallade 3-i-1 SMD dioder. 3-i-1 SMD dioder är platta och kan återge hela färgspektrat enskilt. Till skillnad från äldre LED-skärmar där separata dioder för röd,grön och blå används. 3-i-1 SMD dioder innebär

 • Bättre färgåtergivning
 • Hög betrakningsvinkel
 • Lägre energiförbrukning med bibehållen ljusstyrka
 • Bilden är tydlig även på nära håll
 • img02

  UPPLÖSNING

  En bildskärms upplösning innebär tätheten mellan varje bildpunkt. Avståndet mellan varje pixel kallas "Pixel Pitch" och mäts i mm. I LED-skärmar består varje bildpunkt av en eller flera LED (Light Emitting Diod). Den dyraste komponenten i LED-skärmar är själv LED'en eftersom det behövs ett stort antal för att bilda en detaljerad bild. Desto närmare skärmen betraktaren befinner sig ju tätare måste dioderna vara för att bilden ska upplevas fin. Om betraktaren alltid befinner sig på längre avstånd går det således att göra en kostnadsbesparing genom att välja en LED-skärm med lägre täthet. Bilden visar fyra olika upplösningarna som vi erbjuder. Fotot är taget från 3 m avstånd.

  img02

  BYGG DIN SKÄRM

  Vårt verktyg Konfigurera din LED-skärm är till stor hjälp vid planeringen, prova det gärna. Där anges önskad modell, antal moduler i bredd och höjd och sedan räknar webbsidan ut all teknisk data för skärmen och en skiss genereras för att ge en visuell uppfattning om LED-skärmens form och storlek. Vi beräknar en lämplig ram beroende på vart LED-skärmen ska monteras. Behövs en egen stolpe så räknar vi ut erforderligt fundament och dimension på stolpen. Vi diskuterar en passande lösning för innehållshantering och eventuell finansiering. Boka gärna ett besök på vårt lager för att se på våra skärmar i verkligheten. När planeringen är klar sammanställs allt till en offert.

  img02

  LED-KONFIGURATOR

  Klicka för att starta konfiguratorn

  view more

  INSPIRATION

  Besök oss gärna på Facebook eller Instagram för att se vad vi levererar.

  TIPS INFÖR KÖP AV LED SKÄRM

  BYGGLOV

  En stor bildskärm som monteras utomhus behöver i de flesta fall bygglov. Bra att veta är att många kommuner ej kräver bygglov om bildskärmen placeras i ett skyltfönster.

  PLACERING

  Avståndet mellan bildskärm och betraktare avgör valet av bildskärmens storlek och upplösning vilket påverkar priset avsevärt. Vi hjälper gärna till med råd och i vissa fall kan vi även temporärt montera upp en av våra hyrskärmar för att underlätta beslutet. Ljusstyrkan gör våra bildskärmar tydliga även i solljus. Trots ljusstyrkan är en placering i skugga eller med bildytan riktad mot norr fördelaktig. Det ger bättre svärta i bilden och håller nere elförbrukningen. Stora bildskärmar kräver relativt höga effektuttag. Se till att det finns tillräcklig el framdragen till platsen.

  KONTAKTA LETS DISPLAY

  BESÖKSADRESS:
  Hamnplan 5
  PITEÅ
  POSTADRESS:
  Box 193
  941 24 PITEÅ
  VARUUTLÄMNING:
  Garagevägen 2
  ÖJEBYN

  RICKARD WENNSTRÖM


  Verkställande Direktör
  Telefon: 070-313 00 75
  e-post: rickard@letsdisplay.se

  PHILIP MAGNUSSON

  Projektledare/Försäljning
  Telefon: 073-028 56 54
  e-post: philip@letsdisplay.se

  STEFAN HEDKVIST

  Försäljningschef
  Telefon: 070-515 39 89
  e-post: stefan@letsdisplay.se